StoryEditor

BLAMAŽA: Dačić u UN-u "lovio" Trumpa za potpis

Piše D  /  18.09.2017., 11:09h

Razlog je, međutim, više nego bizaran. Možda je i ranije postojao slučaj da je visoki dužnosnik jedne zemlje tražio autogram od predsjednika SAD, ali današnji Dačićev potez je zabilježen na video snimku zasjedanja u sjedištu UN u New Yorku, koji je uživo išao na stranici Bijele kuće. Na tom video zapisu vidi se kako se šef diplomacije Srbije šunja do Trumpa, koji je tada sjedio između generalnog tajnika UN Antonia Guterresa i američke veleposlanice u UN Nikki Haley.

A sad se spremite za transfer blama. Kako svjedoči snimak, Dačić je pred Trumpa tutnuo fasciklu s fotografijama. Nakon toga, sudeći po gestikulaciji, on je šefa Bijele kuće tražio da mu se potpiše na fotografije, zbog čega je Trump izvadio penkalo iz sakoa. Kad je pogledao fotografije, Trump je pokazao prstom i rekao: "To sam ja". Na sve to je Trump, u maniru svjetske zvijezde kojoj neki anonimus priđe i traži autogram, pitao Dačića kako mu je ime, kako bi "posveta" na fotografijama bila kompletna.

Riječ je, inače, o zajedničkim fotografijama Dačića i Trumpa iz studenog 2013., iz vremena kad još nije postao predsjednik SAD. Naime, u to vrijeme Vlada Srbije je pokušavala se govoriti s Trumpovom kompanijom o investiranju u izgradnju luksuznog hotela u Beogradu, od čega, kako se ispostavilo, nije bilo ništa, prenosi Kurir.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:06