StoryEditor

Bivši reprezentativac Hrvatske: "Igrat ću za Srbiju - tko želi, razumjet će zašto"

Piše D  /  04.11.2017., 02:11h

Vujić je rođen u Rijeci 1991. godine. Živio je u Umagu, gdje je njegov otac Vojislav Vujić, inače legenda Istraturista, doselio 80-ih godina. Stefan je karijeru gradio u Poreču i Zagrebu, potom u Francuskoj, dok danas nastupa za rumunjsku Steauu. Srednji bek skrenuo je pažnju na sebe kada je u dresu PPD Zagreba zabio najljepši gol Lige prvaka 2015. godine.

Reprezentacije Hrvatske i Srbije igraju veliki derbi prvog dana EP-a u Splitu. U skupini A s Hrvatskom i Srbijom bore se još Švedska i Island.

Vujićeva odluka, koju je prvi objavio srpski izbornik, izazvala je veliko zanimanje navijača u Hrvatskoj i Srbiji. 26-godišnjak je odlučio progovoriti o razlozima njegovog poteza. 

"Prije svega, ne bih htio dizati veliku prašinu. Iskreno, već sam neko vrijeme u kontaktu s izbornikom Cvetkovićem i trenerom reprezentacije Isakovićem. Ideja se rodila u razgovoru s klupskim suigračima Ivanom Dimitrijevićem i Milošem Kostadinovićem. Došli smo na temu mojih korijena. Oni su spomenuli da imam pravo igrati za Srbiju, na što sam ja rekao - pa zašto ne? Nakon toga sam kontaktirao trenera Isakovića i krenuli smo u realizaciju."

Vujić je odlučio slijediti svoje snove, bez obzira na reakcije javnosti. 

"Odluku sam donio bez ikakvog razmišljanja o reakcijama. Tamo gdje sam tražio podršku i razumijevanje, tamo sam je i dobio i to je ono najbitnije. Običan sam sportaš koji prati svoje snove i želi napredovati. Svi koji me poznaju znaju koliko sam truda, znoja i na kraju zdravlja nesebično dao ovom sportu. Stoga smatram da zaslužujem sebi dati šansu. Tko želi, razumjet će, a tko neće, ne mora"

"Trenutačno sam najviše fokusiran na klupsku igru. Želim da nastavimo igrati kako smo počeli, jer nam je stvarno dobro krenulo. Odlazak u Rumunjsku pokazao se kao dobra odluka. Zadovoljan sam i uživam, a kada je tako onda je i dobar rezultat neizbježan," zaključio je Vujić u razgovoru za portal Balkan Handball.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 14:37