StoryEditor

Bećirović na konvenciji: Podignite zastavu BiH, drugi neka mašu rezervnim zastavama

Piše D  /  27.05.2018., 12:05h

‘‘Građanke i građani Bosne i Hercegovine, dragi prijatelji, poštovani članovi SDP-a, hvala vam na ukazanom povjerenju‘‘, poručio je on na početku izlaganja, prenosi N1.

"Podignite zastave"

Potom je pozvao sve prisutne u sali Doma mladih u Sarajevu da podignu zastave Bosne i Hercegovine.

‘‘Danas odlučno i s ponosom prihvatam kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Danas u ime obespravljenih i onih kojima je bih na srcu, počinjemo naš zajednički put prema zajedničkoj pobjedi. To mora biti pobjeda države Bosne i Hercegovine. To mora biti pobjeda pod zastavom domovine Bosne i Hercegovine, mi nemamo ni rezervne domovine, ni rezervne zastave, možete nas vidjeti samo pod zastavom države Bosne i Hercegovine. Mi poštujemo tuđe zastave. Pozivam vas, da podignemo zastavu naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Drugi neka mašu sa rezervnim zastavama, mi ćemo sa našom zastavom‘‘, kazao je on.

Ovo je zajednički projekt

Naglasio je da kandidatura nije lična stvar već zajednički projekat.

‘‘Prihvatio sam kandidaturu jer ona nije ni lična ni privatna stvar. Ovo je zajednički projekat, borba svih nas za pravedniju državu. Projekat koji vraća nadu i pogled u budućnost. Svjestan sam da slijede politički i medijski napadi na mene. Prećutat ću napade na mene, ali ne i na Bosnu i Hercegovinu‘‘, dodao je on.

Podsjetimo, Bećirović je na unutarstranačkom referendumu SDP-a, dobio povjerenje 26.787 glasova članova ove stranke. Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazonović referendum je proglasio uspjelim.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 18:11