StoryEditor

BANDIĆ ZAUSTAVLJA financiranje svih antifašističkih udruga u Zagrebu

Piše D  /  12.08.2017., 02:08h

Najgore je počelo još u doba premijera Oreškovićai tadašnjeg ministra Hasanbegovića koji je izjavio da je antifašizam floskula, tada su već počela drastična rezanja novca namijenjenog antifašistima.

Moram reći otvoreno – Bandić se dosad dokazivao kao antifašist, obećao je uređenje zgrade SABA-e, pomoć u osnivanju Muzeja antifašizma, povoljnije uvjete za rad i redovito financiranje, ali nakon posljednjih lokalnih izbora i koalicije s HDZ-om i Hasanbegovićem, više ga ne prepoznajemo i ne djeluje s nama, dramatično je upozorenje Stjepana Šafrana, jednog od čelnika SABA-e i tajnika najmoćnije gradske udruge antifašističkih boraca i antifašista – UABA Jug Zagreb.

Prema njegovim riječima, sve je bilo jasno nakon lokalnih izbora i zaboravljanja” uplate, usudimo se reći, za Grad Zagreb skromnih i već odobrenih ovogodišnjih 55.000 kuna za prihvaćene projekte sedam zagrebačkih udruga antifašističkih boraca i njihove krovne zajednice – ZUABA-e.

Taj novac, ključan za rad gradskih antifašista, obično je bio uplaćivan u lipnju, najkasnije u srpnju, a sada se unatoč požurnicama Bandiću – ne događa uplata. Bez tog novca, ističe naš sugovornik, upitno je financiranje rada antifašista, ali i daje se znakovita simbolička poruka, a naročito nakon sklopljenog sporazuma Bandić-Hasanbegović-HDZ o zajedničkom formiranju gradske vlasti, piše Zagrebački vjesnik.

I.Cr./Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:30