StoryEditor

Banda kraj Poreča: "Koze, konji i psi teroriziraju nas godinama"

Piše D  /  03.10.2017., 12:10h

To traje godinama. Dok je vlasnik životinja u zatvoru, njegov sin bavi se tim psima, piše 24sata.

Ne želimo mu spominjati ime jer se bojimo, ali policija zna sve, kažu mještani Červar Porta kraj Poreča.

Već neko vrijeme žive u strahu od, kako kažu, “poludivljih” životinja koje slobodno šetaju naseljem. Riječ je o nekoliko konja, kozama te dva psa, koji su 25. rujna napali 75-godišnju mještanku.

Osim što je proživjela šok, kao podsjetnik na napad na rukama još nosi zavoje te svakodnevno odlazi u bolnicu na previjanje.

- Bilo je to oko 8.30 sati. Hodala sam ulicom. Iz dvorišta su izletjeli veliki psi i počeli me gristi. Imala sam kišobran jer je padala kiša pa sam se pokušala obraniti, ali bili su razjareni i nisu me puštali. Sreća Božja da je jedan čovjek s autom stao i rastjerao ih, jer bih inače puno gore prošla, možda ne bih niti preživjela napad - rekla nam je šokirana žena pokazujući rane na rukama.

Sve je odmah prijavila policiji.

Mještani kažu da im koze istog vlasnika ulaze u dvorišta, brste cvijeće i napadaju ljude, a često ih se može vidjeti i ispred stambenih zgrada kako rade štetu. Slikali su koze kako se penju na vozila, a konji slobodno šetaju Červar Portom do lokalnih kafića na rivi. Ogorčeni su, tvrde, jer su vlasnika više puta prijavljivali policiji, koja ništa nije poduzela.

U porečkoj veterinarskoj postaji potvrdili su nam da su upoznati s navedenim problemom.

- Stalno imamo pritužbe na životinje koje slobodno šeću i rade štetu po naselju, ali bez sudskog naloga ništa ne možemo napraviti - rekao je porečki veterinar koji je želio ostati anoniman.

Nataša Vitasović iz istarske policije rekla je da su protiv vlasnika (24) pasa podnijeli kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine.

Sumnjiče ga da je dva psa, mješanca i azijskog ovčara, držao bez nadzora, zbog čega su istrčali iz otvorenog dvorišta i izgrizli 75-godišnjakinju.

U posljednje dvije godine vlasnik (24) pasa i njegova majka šest puta su prijavljeni policiji jer su njihovi psi nekog napali.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 02:11