StoryEditor

Amerikanac srpskog podrijetla novi zapovjednik američke vojske na Kosovu

Piše D  /  20.03.2018., 11:03h

On je nakon primopredaje dužnosti rekao da uloga KFOR-a ostaje ista - doprinos slobodi kretanja i sigurnom okruženju, prenosi RTK na srpskom jeziku, prenosi Tanjug.

"Mi ćemo nastaviti da nepristrano podržavamo razvoj, stabilnost i mir u cijeloj regiji. Ova misija za mene ima veliki značaj. Ja sam prvi američki oficir srpskog podrijetla koji će zapovijedati Multinacionalnom borbenom grupom Istok. Privilegiran sam što sam ovdje i dat ću sve od sebe kako bih uspješno doprinio sigurnom okruženju", rekao je Dučić. Dodao je i da će nastaviti suradnju sa srpskom vojskom.

"Nastavit ćemo misiju zajedničke ophodnje sa srpskim oružanim snagama. Prije neki dan sam se sastao sa srpskim zapovjednikom odgovornim za te zajedničke ophodnje i bilo je odlično. Radujemo se zajedničkoj suradnji i tijekom ove rotacije", zaključio je Dučić.

Dučić je na Kosovo stigao kao zapovjednik 79. pješadijske brigade Nacionalne garde Kalifornije, a dužnost zapovjednika Istočnog sektora preuzeo je od pukovnika Michaela Spragginsa.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:39