StoryEditor

Agrokor prodaje luksuzne automobile, jahtu i helikopter

Piše D  /  29.07.2021., 23:55h

HRT-u je potvrđeno kako izvanredna uprava Agrokora od idućeg tjedna počinje s prodajom luksuznih pokretnina u vlasništvu tvrtke: helikoptera, jahte, luksuznih automobila. Svjesni su da će se time tek neznatno smanjiti dugovi, no smatraju da se šalje simbolična poruka da se poslovanje koncerna mora racionalizirati.

Prodaju se jahta Riva 85 Opera dugačka 23,86 metara iz 2006., helikopter Bell 427 VFR iz iste godine te automobili Mercedes S 600 i GLS, Audi A8, Range Rover i drugi. Vozni park Agrokora trebao bi se smanjiti za 60 posto, kada svi dogovori s leasing kućama, koji su u tijeku, budu gotovi.

Danas je iz te tvrtke priopćeno kako su desetak dana prije isteka roka - promemoriji o mjenicama pristupili dobavljači koji drže 71,5 posto ukupnih tražbina prema koncernu. Dobavljači time mogu osigurati da se uz određene uvjete nad njima ne provode prisilne naplate. U Agrokoru također tvrde da su pripreme njihovih proizvodnih tvrtki za ljetnu sezonu u punom jeku te da će biti spremne za pojačanu potražnju proizvoda. 

Dnevnik.ba 

21. travanj 2024 07:56