StoryEditor
Podcast Bura

Daniela Jurčić: Autizam neće proći, moramo djeci pružiti podršku na vrijeme

Piše desk  /  25.04.2024., 14:56h

Prof.dr.sc. Daniela Jurčić u Podcastu Bura govorila je o preprekama i stigmama s kojima se nose osobe koje se nalaze u spektru autizma, ali i njihovim drugim karakteristika, koje ih čine tako unikatnim.

U razgovoru s voditeljicom Terezom Šušnjarom govorila je kao majka dječaka s autizmom, ali i kao glasnogovornica reaktivirane Udruge “Plava vrpca”.

Udruga je osnovana još 2020. godine, ali zbog pandemije koronavirusa sa svojim aktivnostima ponovno je započela ove godine, simbolično 2. travnja.

“Imamo u planu kroz ovu udrugu našoj djeci pružiti svu pomoć koja im je potrebna i integrirati ih u društvo na najbolji način”, istaknula je Jurčić navodeći činjenicu da Udruga još uvijek nema svoje prostorije kao najveću prepreku. 

Brojne su prepreke s kojima se susreću roditelji djece s autizmom. Iako bez cenzure dijeli razvojni put svoga Tonija, otvoreno kaže da nije bilo ni malo lako, ali da danas uživa u svakom trenutku.

“Svatko ima mračnih razdoblja u životu, ali naš križ zaista nije lak. Međutim ja sam sad u jednog fazi života kada zaista mogu uživati sa svojim djetetom”, rekla je Jurčić neizostavljajući ulogu svoga supruga. Ispričala je i kako je ona prihvatila dijagnozu, što je bio njen ispušni ventil te što su ciljevi Udruge “Plava vrpca”. 

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 15:47