StoryEditor
turska liga

Trener Fenerbahčea: "Livaković je ovom izvedbom pokazao kakav je vratar"

Piše desk  /  15.04.2024., 12:10h

Dominik Livaković istaknuo se obranama u preokretu i pobjedi 2:1 Fenerbahčea na gostovanju kod Karagumruka u utakmici 32. kola turskog prvenstva. Prvi golman hrvatske reprezentacije odradio je jednu od svojih najboljih utakmica sezone i nakon nje zavrijedio i pohvalu trenera.

Livaković je skupio šest obrana, od kojih tri nakon udaraca koji su bili upućeni iz njegovog šesnaesterca. Oba duela u koja je ušao bila su uspješno odrađena, uspio je otkloniti dvije opasnosti i oduzeti jednu loptu. Već neko vrijeme Livaković se mora nositi s kritikama turskih navijača i medija, no nakon ovog susreta dobio je i pohvale.

"On je golman hrvatske reprezentacije. Emotivan je, na njega treba paziti. Mi se o njemu brinemo od početka sezone. Ovom izvedbom svima je pokazao kakav je golman. Nismo mogli reći da je na svojih 100 posto od početka sezone. Sad je. Ovo što ste vidjeli, to je Livaković", rekao je Fenerbahčeov trener Ismail Kartal.

Livaković, 29-godišnji Zadranin, u Fenerbahče je stigao krajem kolovoza za oko sedam milijuna eura. Ove sezone branio je u 40 utakmica. Primio je 43 gola, a 16 puta mrežu sačuvao netaknutom.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
01. svibanj 2024 10:27