StoryEditor
liga prvaka

Poznati parovi četvrtfinala LP: Već nas očekuje dvoboj preostalih Hrvata

Piše desk  /  15.03.2024., 14:17h

U Nyonu je održan ždrijeb četvrtfinala i polufinala ovosezonske nogometne Lige prvaka, a spektakularni četvrtfinalni par čine madridski Real i aktualni pobjednik Manchester City. Bit će to ujedno međusobni dvoboj jedinih preostalih hrvatskih nogometaša u Ligi prvaka, Luka Modrić je i dalje važan čovjek u igri madridske momčadi, dok su članovi Manchester Cityja Mateo Kovačić i Joško Gvardiol.

Isto tako, prošle dvije sezone su Real i Manchester City igrali u polufinalima Lige prvaka, prije dvije sezone pobjednik Lige prvaka je bio Real, dok je prošle sezone, prvi put u svojoj povijesti, slavio Manchester City. Pobjednik tog para u polufinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Arsenala i minhenskog Bayerna.

Poznati i potencijalni polufinalisti

Drugi dio ždrijeba je definitivno lakši pa će tako u četvrtfinalu igrati madridski Atletico i dortmundska Borussia. Pobjednik tog susreta u polufinalu čeka pobjednika dvoboja u kojem se sastaju PSG i Barcelona.

Prve četvrtfinalne utakmice igraju se 9. i 10. travnja, dok su uzvrati tjedan dana kasnije. Prvi polufinalni dvoboji na rasporedu su 30. travnja i 1. svibnja, a uzvratni ogledi tjedan dana kasnije. Finale se igra na londonskom Wembleyju 1. lipnja.

Četvrtfinale:

Atletico Madrid - Borussia Dortmund

PSG - Barcelona

Real Madrid - Manchester City

Arsenal - Bayern

Polufinale:

Atlético Madrid/Borussia Dortmund - PSG/Barcelona

Arsenal/Bayern - Real Madrid/Manchester City

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 16:44