StoryEditor
hrvatska futsal reprezentacija

Marinović: "Pokazali smo karakter, sada ćemo kako god znamo otići na SP"

Piše desk  /  15.04.2024., 13:44h

Hrvatska futsal reprezentacija brani prednost od 3:2 uoči sutrašnje utakmice s Poljskom, u uzvratnom susretu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu koje se održava ove godine u Uzbekistanu.

Izbornik Marinko Mavrović, kapetan Franco Jelovčić i napadač Dario Marinović podijeli su svoje dojmove na press konferencije uoči utakmice u Draženovu domu.

- Napravili smo jako dobar rezultat pred uzvrat, i nadamo se da ćemo sve napraviti da to tako i ostane, odnosno da pobijedimo i da se nakon 24 godine kvalificiramo na Svjetsko prvenstvo, rekao je izbornik.

Utakmica u Poljskoj je bila jako napeta, ali je Hrvatska nakon preokreta došla do pobjede.

- Prvo poluvrijeme nije bilo kako smo očekivali. Poljaci su bili izuzetno agresivni i odigrali jako kvalitetno. Mi smo se dočepali poluvremena s golom zaostatka, ali kako smo igrali bilo je to OK. Drugo poluvrijeme smo odigrali jako dobro i sada s jednim golom prednosti, smatram da ćemo dovršiti posao, kaže Jelovčić.

Iskusni napadač Marinović s Hrvatskom je još od EP 2012. u Zagrebu, kada je Hrvatska ostvarila najbolji rezultat u povijesti plasiravši se u polufinale kontinentalnog natjecanja, a ova utakmica prilika je za novi povijesni rezultat.

- Ovo je faza natjecanja u kojoj je teško očekivati da će nešto doći lagano. Mislim da smo pokazali da imamo karakter, s predstavom koja nije bila najbolja pobijedili, vratili se dva puta i sada kako god znamo ćemo probat osigurat Uzbekistan.

- Ja sam u reprezetnaciji dosta dugo, kao i Franco, možda je ovo najvažnija utakmica ove generacije dosad, ali bit će ih još. Svaka generacija želi najbolji rezultat napravit, možda ja i Franco razmišljamo malo više o tome. Sport je takav, ali vjerujem da ćemo ovu utakmicu pobijedit, zaključio je Dario Marinović.

Uzvratni susret s Poljskom igra se sutra s početkom od 19 sati u KC Dražen Petrović u Zagrebu.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 11:59