StoryEditor
hrvatski trener

Francuski mediji slave Tudora: "Od Messija je napravio Mbappeovo siroče", pogledajte delirij navijača dok Hrvat daje izjavu

Piše desk  /  09.02.2023., 10:34h

Marseille je sjajan ulazak u 2023. potvrdio pobjedom nad PSG-om 2:1 u najvećem francuskom derbiju u osmini finala kupa. Momčad Igora Tudora dominirala je protiv aktualnog prvaka države punog zvijezda, ali je najbogatiji klub u zemlji s Messijem i Neymarom, ali bez Mbappea u Marseilleu doživio već treći poraz od početka godine.

Nakon slavlja u Classiqueu najtraženija i najslavljenija osoba na terenu bio je Igor Tudor. Francuski mediji i navijači Marseillea slave hrvatskog trenera kao preporoditelja jer momčad je pod njim prva do PSG-a u prvenstvu, dok je sada eliminacijom tog kluba izborila četvrtfinale kupa u kojem je favorit za osvajanje trofeja, prenosi Index.

Dok je Tudor davao izjavu za televiziju, oko njega je trajao delirij. Preko 65 tisuća navijača Marseillea euforično je slavilo pobjedu nad najvećim rivalom, a Velodrome se tresao. Sam Tudor je više puta tijekom televizijskog obraćanja pogledavao u nevjerici prema tribinama i divio se navijačima. 

Parižani su došli bez ozlijeđenog Mbappea, ali u sastavu su bili Messi i Neymar. 

To im nije bilo dovoljno da prođu Marseille, a francuski Footmercato objavio je veliki tekst o Messijevoj sinoćnoj partiji koju naziva katastrofom za koju je zaslužan Tudor. Francuski kolege su u detalje opisali zašto misle da je ovo jedna od najgorih Messijevih utakmica od dolaska u PSG, a mi vam prenosimo najzanimljiviji dio.

"Svjetski prvak je izgledao kao teret za svoju momčad. Bez energije, želje da pritisne, bez želje općenito i bez ideje. Obrana koju je Tudor sjajno posložio ga je svaki put blokirala, a nemoćan je bio i Neymar koji se nije ni trudio biti drugačiji. Messijev genij sinoć nismo vidjeli", piše Footmercato i dodaje:

"Izostanak Mbappea i sjajna Tudorova postavka napravili su od Messija Mbappeovo siroče. Nije bilo sjajnog Francuza da ulazi u prostor i otvara koridore za Messija navlačeći na sebe igrače. To je potpuno osakatilo najboljeg igrača u povijesti."

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 22:12