Uhićen Anes Sadiković, osumnjičen za paljenje kamiona više tvrtki
Uhićen Anes Sadiković, osumnjičen za paljenje kamiona više tvrtki
Foto: Ilustracija

Sarajevski odvjetnik Rusmir Karkin potvrdio je za agenciju Anadolija da je Anes Sadiković, kojeg lokalni mediji tituliraju kao kralja šverca tekstilom, lišen slobode u okviru policijske akcije pod kodnim imenom “Boss”.

Rusmir Karkin, je zajedno s Fahrijom Karkinom, i branio Sadikovića u drugim slučajevima. Fahrija i Rusmir Karkin će vjerojatno zastupati Sadikovića i ovom postupku.
 
"Znamo samo da je lišen slobode. Nemamo dodatnih informacija o ovom slučaju", rekao je Karkin.
 
U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine nisu htjeli potvrditi, niti demantirati informaciju o uhićenju Sadikovića, kao ni u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA). U Tužiteljstvu BiH ističu tek da su još uvijek u tijeku saslušanja, nakon čega će izdati priopćenje za javnost.
 
Iz SIPA-e je potvrđeno da je uhićeno sedam osoba, ali njihova imena nisu otkrivena.
 
"Lišeni slobode utajili najmanje 3,5 milijuna KM za pola godine", priopćeno je iz SIPA-e.
 
U pretresima više desetina stambenih, poslovnih i prodajnih objekata, i to: "Eko San", "Janus", "Sa Tours" i "Bosna Expres", te druge pokretne i nepokretne imovine koju su koristili članovi navedene grupe, pronađen je i privremeno oduzet dokazni materijal, financijsko-poslovna dokumentacija, mobilni telefoni, telefonske kartice, vatreno oružje, računarska i druga oprema koja je korištena za izvršenje spomenutih i drugih krivičnih djela. Također, pronađena i veća količina novca. Samo u jednom sefu nalazilo se 100 tisuća maraka.

Uhićene osobe danas su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organiziranog kriminala, a u vezi s poreznom utajom, carinskom prevarom i pranjem novca, predani Tužiteljstvu BiH.
 
Anes Sadiković je i ranije bio dovođen u vezu  s učešćem u teškim krivičnim djelima, poput pokušaja ubojstva, paljenja kamiona s robom i drugim krvičnim djelima. Tužiteljstvo ga je optužilo za paljenje kamiona tvrtke "Urgent" Ismeta Hajdarpašića na Lapišnici nadomak Sarajeva, u svibnju 2007. godine. Prema optužnici, Sadiković je ubijenom Ramizu Delaliću Ćeli ponudio 20 tisuća maraka za svaki zapaljeni kamion tvrtke "Urgent".
 
Tužiteljstvo ga tereti i za napad na imovinu, odnosno paljenje kamiona s robom tvrtki "Hari" i "Hari 2", vlasnika Nedžada Agovića. Sadiković se 2009. godine dovodio u vezu i s drogom koju je zaplijenila bugarska policija. Tada su pronađena 44 kilograma heroina. Odvjetnik Karkin tada je negirao vezu Sadikovića s ovim slučajem.(Anadolija)

Objavljeno: 13.09.2012 - 21:22
Samo registrirani korisnici mogu komentirati sadržaj! Zabranjeno je vrijeđanje na rasnoj, spolnoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Nepridržavanjem ovog pravila riskirate ZABRANU PRISTUPA portalu Dnevnik.ba! Komentari su djelo i mišljenje posjetitelja portala. Dnevnik.ba ne odgovara za njih, kao ni za nastale reakcije!