FTV: Zijad Turković poslao prijeteće pismo Bakiru Hadžiomeroviću
FTV: Zijad Turković poslao prijeteće pismo Bakiru Hadžiomeroviću
FTV izvijestila o pismu potpisanom Turković Zijad Zika, koje je stiglo na adresu ove kuće FOTO: Avaz

Federalna televizija izvijestila je kako je na adresu ove kuće stigla kuverta naslovljena na Bakira Hadžiomerovića, odgovornog urednika TV programa i multimedije. U potpisu sadržaja stoji, kako se navodi, Turković Zijad Zika.

Turković, kako se navodi, pokušava zastrašiti i FTV i Hadžiomerovća, ali i druge novinare i urednike ove kuće, koji se odluče raskrinkati zločinačke krake mafijaške hobotnice. Ono što zabrinjava jest činjenica da je pismo ovakvog prijetećeg sadržaja izišlo iz Suda BiH bez valjane dozvole i odobrenja, priopćila je FTV.

"Nije ništa novo ako kažemo da je pismo došlo zahvaljujući Turkovićevoj supruzi Šejli Jugo Turković, koja je tako preuzela na sebe ulogu časnika za vezu zločinačke organizacije s vanjskim svijetom, što podrazumijeva i prijeteća ucjenjivačka pisma", stoji u priopćenju FTV-a.

"Svakako da ćemo Turkovićevu kuvertu i pismo proslijediti Tužiteljstvu BiH, od kojeg ćemo zatražiti i da razjasni ulogu Turkovićeve supruge u cijeloj ovoj priči", rečeno je iz FTV-a.

Inače, u nastavku suđenja zločinačkoj organizaciji Zijada Turkovića završeno je saslušanje svjedoka pokajnika Emira Zekovića koji je danas u Sudu BiH pričao o pljački novca u Zračnoj luci u Sarajevu te o pokušaju ubojstva Dragana Perišića, Mensura Aljičevića, Anesa Kurbegovića i Nasera Keljmendija. Zeković je sve naredbe dobijao od svog bivšeg zeta Isljama Kalendera s kojim više nije u dobrim odnosima, objavio je Dnevni avaz.

Emir Zeković je danas odgovarajući na pitanje tužitelja, rekao da je, nakon što je dao izjavu u istrazi, Šejla Turković (supruga Zijada Turkovića Šejla Jugo - Turković, nap. Dnevnik.ba) preko jednog takstista tražila da se sastane s njim. Zeković nije pristao da se nađe na kavi sa Šejlom.

Danijel Planinčić koji je sporazumno osuđen na šest godina zatvora zbog pripadništva grupi i umiješanosti u ubojstvo Rajka Milovanovića danas je ponovno odbio svjedočiti protiv Zijada Turkovića i Milenka Lakića. Zbog toga mu je sudac Izo Tankić izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana koju će početi odmah izdržavati. Planinčić je ranije zbog odbijanja svjedočenja novčano kažnjen sa 10.000 KM.

Danas je završeno i saslušanje Željka Đurića koji je po sporazumu o priznanju krivnje na izdržavanju kazne od četiri godine. Đurić koji je potvrdio da je i danas u strahu, pričao je svoja saznanja o ubojstvu Rajka Milovanovića, piše Avaz.

Suđenje se nastavlja 24. studenoga. (Dnevnik.ba)

 

 

 

 

 

Objavljeno: 16.11.2011 - 21:03
Samo registrirani korisnici mogu komentirati sadržaj! Zabranjeno je vrijeđanje na rasnoj, spolnoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Nepridržavanjem ovog pravila riskirate ZABRANU PRISTUPA portalu Dnevnik.ba! Komentari su djelo i mišljenje posjetitelja portala. Dnevnik.ba ne odgovara za njih, kao ni za nastale reakcije!