Tragedija u Hadžićima: Dijete poginulo, četvoro teško ranjeno u eksploziji
Tragedija u Hadžićima: Dijete poginulo, četvoro teško ranjeno u eksploziji
foto: Mojevijseti.ba

U Žunovnici kod Hadžića, u kasnim poslijepodnevnim satima, U eksploziji za sada nepoznate naprave, poginulo je jedno dijete, a više njih je povrijeđeno.

MUP Županije Sarajevo potvrdilo je informaciju ne navodeći više detalja o nesreći. Dnevni avaz piše kako se pretpšostavlja da su djeca pronašla neeksplodirano ubojno sredstvo, koje su potom aktivirala.

Nesreća se dogodila u dvorištu obiteljske kuće u naselju Žunovnica. Četiri povrijeđena dječaka su odmah prevezena u KCUS, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede. Radi se o tri dječaka rođena 2001. godine, dok je četvrti rođen 1991. godine.
 
Tijelo desetogodišnjeg dječaka koji je smrtno stradao u eksploziji tromblonske mine, vozilom "Pokopa" odvezeno je u prosekturu Bare, gdje će prema potrebi biti obavljena obdukcija.
 
Prema neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, tromblonska mina je ispred šupe gdje su je djeca aktivirala, ranije pronađena u obližnjoj šumi.

Dnevnik.ba

Objavljeno: 17.06.2013 - 09:05
Samo registrirani korisnici mogu komentirati sadržaj! Zabranjeno je vrijeđanje na rasnoj, spolnoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Nepridržavanjem ovog pravila riskirate ZABRANU PRISTUPA portalu Dnevnik.ba! Komentari su djelo i mišljenje posjetitelja portala. Dnevnik.ba ne odgovara za njih, kao ni za nastale reakcije!