GDJE JE "ZAPELO": Čelnici EU-a sastaju se s Erdoganom

narušeni odnosi

GDJE JE "ZAPELO": Čelnici EU-a sastaju se s Erdoganom

svibnja 19, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik Jean-Claude Juncker, skupa s predsjednikom (Vijeća) Donaldom Tuskom, sastaju se s Recepom Tayyipom Erdoganom, predsjednikom Turske, u Bruxellesu - priopćio je u petak Junckerov ured na svojim kalendarskim bilješkama za 25. svibanj.

Čelnici EU Jean-Claude Juncker i Donald Tusk sastat će se s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u Bruxellesu narednog četvrtka, priopćila je Europska komisija, nakon višemjesečnih zategnutih odnosa, prenosi Fena.

Juncker, koji predvodi Europsku komisiju, i Tusk, koji predvodi Evropsko vijeće 28 država članica, sastat će se s Erdoganom na marginama samita NATO-a u Bruxellesu.

- Predsjednik Jean-Claude Juncker, skupa s predsjednikom (Vijeća) Donaldom Tuskom, sastaju se s Recepom Tayyipom Erdoganom, predsjednikom Turske, u Bruxellesu - priopćio je u petak Junckerov ured na svojim kalendarskim bilješkama za 25. svibanj.

Odnosi između bloka i Ankare naglo su se pogoršali nakon propalog puča u srpnju prošle godine, i dodatno su se zategnuli tijekom kampanje za referendum o jačanju Erdoganovih ovlasti održanom 16. travnja, prenosi AFP.

Dnevnik.ba