StoryEditor

U Mostaru promocija knjige "Tamni vilajet" Edina Garaplije

Piše Desk  /  08.05.2024., 10:46h

Ova priča o usponu i padu tajnih organizacija, njihovih paravojnih struktura i nedosanjanih ciljeva, pokazuje nam tamu “Tajnog Vilajeta” ali i svjetlost koja na kraju obasjava put budućim generacijama, priopćili su organizatori promocij

 U mostarskom hotelu “Bristol” 10. svibnja u 19 sati bit će održana promocija knjige “Tajni vilajet”, autora dr. sc. Edina Garaplije.

Ova knjiga je uzburkala duhove domaće regionalne i međunarodne javnosti koja prati predratnu, ratnu i poratnu sigurnosno-kontraobavještajnu problematiku vezanu za raspad Jugoslavije i agresiju na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku.

Autor, kao visokopozicionirani obavještajac Službe državne sigurnosti Bosne i Hercegovine (SDB), koja je prerasla nakon rata u Agenciju za istraživanje i dokumentaciju (AID) u autofikciji i retrospektivi, iz svog kuta, daje viđenje ključnih događaja koji ne samo da su doveli do nemilosrdnog rata već su se planirano i po uigranom scenariju događali i duboko u pozadini branitelja i opkoljenih gradova.

Ova priča o usponu i padu tajnih organizacija, njihovih paravojnih struktura i nedosanjanih ciljeva, pokazuje nam tamu “Tajnog Vilajeta” ali i svjetlost koja na kraju obasjava put budućim generacijama, priopćili su organizatori promocije. 

Dnevnik.ba 

18. svibanj 2024 13:22