StoryEditor
predsjednik rs

Dodik: "S obzirom da Scholz uzima Bećirovićeve riječi zdravo za gotovo, to govori kakvu BiH on zamišlja"

Piše desk  /  08.05.2024., 08:44h

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik prokomentirao je izjave njemačkog kancelara Olafa Scholza nakon sastanka s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem.

- Izjava njemačkog kancelara Scholza o poštovanju suvereniteta BiH u trenutku dok u njoj dar-mar pravi upravo Nijemac ni od koga i ni za što biran, razočaravajuća je i dio je matrice koju ponavljaju lideri zapadnoevropskih država. Govoriti da podržavate vladavinu prava i demokraciju, a u isto vrijeme imate visokog predstavnika, pa još nelegalnog, zabrinjavajuće je.

Što se tiče Denisa Bećirovića, on je, kao i obično, iznosio stavove naroda koji ga je birao i koji ne odgovaraju istini niti činjenicama o BiH, poput laži da je BiH opredijeljena za NATO integracije. RS nije manjina u BiH, kako to reče Bećirović. Ona je konstitutivni dio BiH koji podržava Dejtonski mirovni sporazum, ali i prijatelje poput Ruske Federacije. S obzirom na to da njemački kancelar zna u kojem kapacitetu dolazi i govori Bećirović, a njegove riječi uzima zdravo za gotovo, govori i kakvu BiH zamišlja Scholz - naveo je Dodik.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 18:53