StoryEditor
trener dinama

Sergeju Jakiroviću preminula majka

Piše desk  /  03.05.2024., 14:37h

Trener Dinama Sergej Jakirović (47) četiri dana prije najvećeg derbija sezone pretrpio je veliki obiteljski gubitak. Njegova majka Jelena, rođena Talajić preminula je nakon kratke i teške bolesti.

Obitelj je odlučila kako će sprovod pokojnice biti u utorak u Metkoviću kako bi Jakirovića što manje remetili u pripremi za važnu utakmicu koja se igra od 19 sati i 30 minuta na Rujevici, piše 24sata. Pobjedom bi Dinamo bio korak bliže tituli. 

Bit će to, nema sumnje, vrlo emotivna utakmica za trenera Dinama, imat će i poseban motiv. Jakirović je rođen 1976. godine u Mostaru, a odrastao je u Metkoviću. Za njegovu ljubav prema nogometu zaslužan je otac Enver, koji je godinama bio golman, a kasnije i trener. 

Otac mu je odrastao u mostarskom Starom gradu, gdje im se nalazi obiteljska kuća, a u Metković se preselio 1971. godine kad je Neretva ušla u tadašnju drugu saveznu ligu jug bivše države. 

U Veležu je jedno vrijeme igrao s Vahidom Halilhodžićem, a "jedinicu" Neretve nosio je čak 20 godina. I sam Sergej krenuo je kao golman, ali zbog dobre preglednosti i organizacije igre postao je središnji veznjak.

Prve seniorske minute dobio je 24. svibnja 1995. godine dobio je protiv Osijeka. U igračkoj je karijeri nastupao za 17 klubova u Hrvatskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Bugarskoj i Austriji.

Jedini je igrač u polju koji je obranio tri penala na jednoj utakmici u hrvatskom klupskom nogometu. Ima pet nastupa za bosanskohercegovačku reprezentaciju, a trenerskim se poslom počeo baviti 2017., prvi mu je posao bio u NK Sesvetama.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 02:30